LEVEL 1% RETINOL
Rp 155.000
7 Reviews  |  Write a review

Taking Your Skin(& Neck)Care Routine To The Next Level!

Encapsulated Retinol 1% with newest technology Gentinol-200 who has more Greater Stability, Safe for Sensitive Skin, & Formulated with a pH equivalent to skin pH: 5-6, so it doesn't irritate your skin 

Ceramide3 & Hyaluronic Acid in this retinol protects the skin from Free Radicals, Anti-Pollution, & Retain moisture level in your skin.

UV absorber protect your skin from UV & slower the oxidation process.

Encapsulated Retinol penetrates skin cells, divides itself, detects skin problems in the targeted layers, & repairs all the problems.

At the same time, the Encapsulated crystal particles also create a protective shield on the surface of the skin to prevent it from dehydration.

Why is Encapsulated Retinol more effective?

Retinol works from the inner skin layer to the top, so it can target the right areas & achieve the desired results.

With Encapsulation technology, retinol does not easily evaporate into the air and exposed to UV light, so that its effectiveness remains protected & not oxidized easily.

For 1st time Retinol user, Do a patch test in smaller area before to see how your skin react to this active.

NA18202000062

 

Read more
Sold out! Notify Me When Restock
How to Apply

How to use it on its Own:

Apply 5 - 10 drops of serum into your palm. Lightly press your palms onto your cleansed face and pat the serum in outwards and upwards motions until it is fully applied to your face and neck. Wait for 1 - 3 minutes for the product to fully absorb. Can be used every day at night. Beginners are recommended to apply the product every other day (day 1, day 3, etc) so that the skin gets used to the product. 

 

How to use with a whole skincare routine:

After cleansing, apply your facial toner. Then apply 5 - 10 drops of serum. After you’ve waited 1-3 minutes for the serum to absorb, apply your Game Changer Eye Gel & Ceramic Skin Saviour Moisturizer. For the final step, apply sunscreen to protect your skin from UV rays.

 

How to use for layering:

For maximum results, layer with maximum 3 serums. Layer Level 1% Retinol with Hyaluronic B5, Niacinamide Moisture Sabi Beet Serum, or C-Riously 24K Gold Essence. Avoid layering with AHA BHA PHA Peeling Solution & Vitamin C from other brands. In order to avoid the difference in ph levels.

FAQ

What does Encapsulated Retinol mean?

Our Retinol was made with encapsulated technology (It is similar to the kind of crystal that forms protective skin-layer) with the newest technology: Genitol200 , so is much safer, stable, takes longer time to oxidize if exposed to the sunlight and it doesn't make your skin feel dry after applying this product.

 

Does the retinol make our skin irritated easily? 

Our Retinol is safer if applied for sensitive skin because it's been encapsulated technology and it has the same level of PH with skin PH = 5-6

You can use this retinol even during the day.

However, there is a Side Effects for Retinol  for you to consider : Dryness ,Irritation, Peeling, Redness, swelling, crusting, or blistering

Do a patch test in smaller area before to see how your skin react to this Actives

 

Are there any other skincare ingredients that I should avoid when using Somethinc LEVEL 1% RETINOL? 

Avoid AHA BHA PHA / SALICYLIC ACID / BENZOYL PEROXIDE while using Retinol. You can switch Retinol for day 1, & other ingredients for day 2, etc.

 

So you can use it with CRIOUSLY 24K GOLD ESSENCE? Can it be combined with Vitamin C?

yes,  Our Retinol has been encapsulated & has been formulated to complete each other formulation (Criously), and pH of the Retinol is similar and namely the pH of the skin, then you can safely layer it together.

 

Can I Use this everyday?

As a first-timer, you can try 2x / week,  increase the intensity to 3x/week, until you can use it everyday.

Don't forget to use sunscreen everyday!

 

Do you get BPOM registered for this products?

Yes, Somethinc products already registered to BPOM. Some new products are still in progress for MUI certification & will come out after the audit is over :)

 

Is this product safe for pregnant women? 

NO! AVOID RETINOL during pregnancy. Retinol works by dividing cells & regenerating new cells. So it is not safe to use if you are pregnant, since embryo counted as a cell too.

 

Is there any other time where I cannot use Retinol?

3-4 days after peeling with AHA BHA PHA(high dose) , 1-2 days after peeling with AHA BHA PHA(low dose) , & 3-4 days after laser treatment.

 

How to use retinol for first time user?

First, Do a patch test in smaller area before to see how your skin react to this Actives.

If your skin love this active, you can try 2x /week

Increase the intensity to 3x/week, until you can use it everyday.

Don't forget to use sunscreen everyday!

However, there is a Side Effects for Retinol for you to consider : Dryness ,Irritation, Peeling, Redness, swelling, crusting, or blistering

Don't forget to do a patch test in smaller area before & layer with Hyaluronic B5 if you need extra moisture

Ingredients

Star Ingredients:

1% Encapsulated Retinol

Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid

Hyaluronic acid

Allantoin

Ceramide-3

 

Full Ingredients:

Aqua, Terephthalylidene Dicamphor Sulfonic Acid, Butylene Glycol, Glycerin, Ceramide-3, Triethanolamine, Retinol, Hydroxyethylcellulose, Phenoxyethanol, Allantoin, Hyaluronic acid, Disodium Edta.

Skin Result
4.7
Write a Review
melisa melisa
04/02/2021
Skin Type
Dry
Skin Tone
Medium Dark
pertama kali cobain retinol
karena produk ini hype bgt di sosmed dan temen juga rekomendasiin buat cobain akhir nyobain juga. Hasilnya kaget juga bangun tidur muka lansung lebih cerah dan lebih kencang (pemakaian di barengin si sabi). love it.
Recommends this product
Ayyudia Sarah
13/01/2021
Skin Type
Oily
Skin Tone
Medium
Sangat bersahabat
Serum retinol yang sangat bersahabat menurutku. Nggak ada sedikitpun cekat cekit di kulit, cepat banget meresapnya. Untuk hasilnya udah bisa keliatan dalam waktu seminggu, segala imperfection di muka mulai ngeblur. Love this serum!
Recommends this product
Wulandari Mismana Putri
04/01/2021
Skin Type
Combination
Skin Tone
Medium
Pemakaian pertama
Awal-awal pakai retinol ini aku pakainya sendiri sehabis toner. 3 minggu pemakaian gak terlalu keliatan, cuma pas bangun pagi kulitnya jd lembut gitu. Terus lanjut aku gabung sama hyaluronic dan niacinimide sampe retinolnya habis. Hasilnya jauh lebih bagus saat dipakai berbarengan. Aku notis bruntusan aku terkontrol gak kayak dulu, bejibun. Btw jenis kulit aku itu combinasi to oily skin dan aku itu bruntusan tapi hanya dibagian dahi dan pipi. Saran aku buat yg mau nyoba retinol ini kudu sabar krn ngefeknya lumayan lama di kulit aku. Klo bisa dilayering sama hyaluronic dan niacinamide buat hasil yg lebih cepet
Recommends this product
Maria Putri
04/01/2021
Skin Type
Oily
Skin Tone
Medium
Serum terbaik, penyembuh ajaib!!!
Awalnya ragu mau coba serum yg mengandung retinol. Soalnya baca review kok efeknya kaya iritate gitu. Terus akhirnya tertarik coba Somethinc Level 1% Retinol ini. Dan hasilnya, LUAR BIASA!!! Pernah mukaku tiba² muncul benjolan² gede² kaya bakal jerawat gitu dan ada satu jerawat batu gede banget, kayanya efek habis pke peeling serum dan aku ga cocok. Langsung aku pakein retinolnya Somethinc ini dan besoknya semua benjolan² itu gone, redness aku gone, dan jerawat yg gede banget kempes pes pes! Thank you, Somethinc!!!
Recommends this product
Anastasia Restu Rahayu
13/12/2020
Skin Type
Sensitive
Skin Tone
Light Medium
Safest over the counter retinol for my sensitive skin
Sebenernya deg-degan mau coba retinol, karena pernah pakai krim Tretinoin dari dokter keras banget ga cocok. Malah bikin jerawatan. Sedangkan umur udah 30 kudu pakai anti aging active ingredients kan. Awalnya rekomen temen buat nyobain ini biarpun saya sendiri belum pernah nyoba, tapi setelah baca ingredients nya sepertinya paling aman. Kulit dia lebih rewel sensitifnya dan kering. Cocok di dia. Akhirnya ikutan nyoba juga. Ini saya pakai di hari ke 6. Karena kulit saya susah banget nemu skincare yg cocok, biasanya yg alami tapi yg ga ada essential oilnya baru cocok, jadi saya pakai selang-seling. Di hari-hari lain saya pakai AHA (tapi ga bisa pakai BHA karena alergi salisilat) atau ga pakai apapun sama sekali, karena belum nemu moisturizer yg ga bikin jerawatan atau iritasi, toh kulit saya juga berminyak. Sama dokter kulit juga dibilang ga apa ga pakai moisturizer kalau ga ketemu yg cocok. Ini Retinol saya pakai habis double cleansing, toner dengan organic rose hydrosol, lalu Retinol. Tidak saya layer dengan apapun karena takut ada yg ga cocok. Sudah 4 minggu dan ternyata aman, ga ada purging, tekstur kulit semakin bagus. Definitely will repurchase.
Recommends this product
Account
Your Bag
0


Your shopping bag is feeling empty.
Only you can help change that—shop now!

Subtotal
Rp 0
Checkout Take Me Shopping